Losby - Østbyputten - Sandbekkstua

Løype nr: 278
Område: Østmarka
Lengde: 6.7 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Ikke preparert
Ferdig preparert: 14.03.2019

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter ved løypekrysset nedenfor låven på Losby besøksgård. Først går du rett østover, og så et lite stykke sørover langs østsiden av Losbyelva. Deretter krysser du golfbanen og går oppover forbi Østmork, det idylliske lille bruket på haugen.

I løypedelet her tar du til venstre, i nordøstlig retning, og går inn til bekkemøtet mellom Styggedalsbekken og Veslevannsbekken. Så går det bratt oppover gjennom Veslevannsdalen - dette er en skikkelig scooterkjørt "Puttisløype" med broer og utsprengt stein. Høyste punkt - knapt 300 moh. - nås ca 3 kilometer fra start. Nedkjøringen gjennom skogen til Østbyputten kan virke trang og tøff for ukjente.

Du holder til høyre over Østbyputten og svinger så til venstre når du ganske straks kommer ut på Åmotdammen. Går du rett fram, kommer du snart inn på løype 402 mot Marikollen.

Etter å ha gått på isen helt fram til nordenden av vannet, gjenstår lia ned til Sandbekkstua. Herfra går det en kort løype vestover til Skihytta i Lørenskog. På høyre side av Sandbekkbanen går løype 814 fram til Sandbekkhallen på Løvenstad.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Losby