Mariholtet - Elvågaveien - Deledalen

Løype nr: 283
Område: Østmarka
Lengde: 3.8 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Lørenskog kommune
Ferdig preparert: 30.12.2021
Delvis preparert: 02.01.2022 06:34

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter på Mariholtet og går rett sørover. Vi krysser demningen og følger Elvågaveien i stigning oppover lia. Lysløypa (løype 264) stikker videre opp til venstre - i retning Vallerud - så nå er det slutt på å gå i opplyst løype. Vi har Nord-Elvåga på høyre side, og fortsetter sørover mot Skilledalen. I påfølgende kryss, rett etter Skilledalssvingen, går Stakanløypa (løype 276) oppover til venstre.

I neste sving, der sommerstien med blå skilt stikker opp, kom skiløypa ned inntil 1987. Den var i friskeste laget, og da den ble brukt til tømmertransport med halv meter dype kjørespor, ble løypa lagt om. Ved snuplassen i enden av veien er du kommet fram til Deledalen.

Fram til ca. 1960 gikk hovedløypa fra Nordstrand og Oppsal rett opp dalen og over Halssjøen til serveringsstedet Lia. Deledalen var Østmarkas Smedalen.  Å komme hjem og kunne fortelle at i dag har jeg kjørt ned Deledalen vakte gys, respekt og stor oppmerksomhet i vennekretsen. Løypa er fjernet fra kartet, fortsatt hender det at ihuga nostalgikere spør om det er mulig å rydde den - så den i hvert fall er brukbar oppover. Ta en titt rundt svingen og se selv!Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km