Bråtan - Gaupestein - Bråtan

Løype nr: 284
Område: Sørmarka
Lengde: 8.2 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 19.02.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en rundløype som går innover i Gaupesteinmarka fra Bråtan. Hit kan du komme i løype 466 fra golfbanen i Ytre Enebakk. Bråtan har servering i helgene i vintersesongen.

Går du løypa med sola, får du først 1,5 kilometer med en del stigning. Så flater løypa ut, det går litt nedover, før du så utfordres i en temmelig bratt oppoverbakke. Deretter går det svakt nedover til løypekrysset før Gaupestein. Her kan man ta en avstikker til venstre - og da er det ca 800 meter bort til Gaupesteinhytta. Der er det servering om søndagene i skisesongen.

Etter en liten oppoverbakke er du snart framme ved Gaupestein - et populært turmål i dette området. Her er det fint å raste, og skulle det komme uvær, kan man søke ly her.

Du fortsetter i behagelig nedoverbakke, og tar til høyre i løypekrysset ved Teigåsen. Går du rett fram her, kan du komme til Skeidarkollen i løype 805, mens du kommer til Bjerkebekk om du tar til venstre (løype 803).

Turen går videre småkupert terreng, og nedoverbakker. Du holder til høyre i de neste kryssene også - og dermed er du tilbake ved Bråtan igjen. Høydeforskjellen varierer mellom ca. 150 og knapt 240 meter over havet.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km