Kjekstad golfbane - Kjos - ROS-hytta

Løype nr: 290
Område: Kjekstadmarka
Lengde: 6.8 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 19.02.2021
Delvis preparert: 28.12.2021 15:49

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter fra parkeringsplassen ved Kjekstad golfbane og går først oppover fairwayene i åpent terreng. Frem til løypekrysset rett etter golfbanen, nederst på Grinimyr, er løypa felles med løype 7.

I dette krysset tar du til venstre og fortsetter nedover mot Transet. 500 meter før du kommer dit, er det et løypedele, der vår løype går til venstre og over Grinihagan med utsikt til Midtbygda. Den kommer ut på jordet ved Grini og fortsetter over Transetveien.

Ferden går så over åpne jorder til Askestad, før du kommer til løypekryss med avstikker til venstre til Spikkestad ungdomskole. Avstikkeren går under Spikkestadbanen og gjør parkeringsplassen på Spikkestad ungdomskole til et utgangspunkt for turer i Kjekstadmarka.

Nesten framme ved Rud splittes løypa. Her kan en fortsette rett frem til lysløypa mellom Spikkestad og ROS-hytta.

Vår løype passerer bommen på veien til Kjosmyra og går forbi dammen i Kjoselva. I bakken fra Haukelia møter du løype 6 fra Trangeberget før du ankommer ROS-hytta, der det er servering i helgene i skisesongen. Du befinner deg nå i hjertet av Kjekstadmarka, og det er mange veivalg videre herfra.

Tar du opp til høyre, kommer du til Bertelsmyr (løype 1199). Fortsetter du forbi hytta og nedover, kan du komme til Heggsjø via Elvelia (løype 293), Sørummyra (løype 1195) eller til Spikkestad (løype 5).Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
286 Til ROS-hytta fra sør Kjekstad golfbane Kjekstad golfbane 11.8

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Kjekstad golfbane