Torvbråten skole - Hotvet - Bårsrudtjern

Lengde: 9.0 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Bødalen IF
Ferdig preparert: 17.02.2018

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa tar av fra lysløypa i Bødalen og følger Glitrevannverkets vannledning fram til Grønne sletter. Området ble tidligere brukt som friidrettsanlegg. Videre ned bakken og ut på Oppheimjordet, også kalt Sørheimjordet. Her var det tidligere lysløype, stolpene sees fortsatt inne i skogen langs kanten av jordet.

Gjennom et skogholt og forbi gårdene Grav og Gunnerud. Hvis det er kjørt opp kan en ta en avstikker her og inn på åsen mot Bårsrudtjernet. Midtveis tar det av skiltet løype tilbake til lysløypa på Aukeåsen, eller en kan fortsette ned til løypedele i bakkene ovenfor Bårsrudtjern.

Løype fortsetter videre forbi gården Klemmentsrud. For hundre år siden ville det vært hektisk trafikk her vinterstid, Klemmentsrud eier halvparten av Bårsrudtjern og var aktive i iseksporten.

Videre ned til Mortensrud og opp gjennom skogholt til løypedelet hvor en kommer inn på løypa fra Bårsrudtjern til Sundby.

Over jordene til gården Ski og inn i skogen fram til løypedelet hvor snareveien fra Gunnerud kommer innpå. Nedover til Bårsrudtjern og langsmed tjernet til løypedelet i sydenden.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Torvbråten skole