Kraft - Ekeberg - Solli

Løype nr: 318
Område: Vestmarka
Lengde: 4.8 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Lier kommune
Ferdig preparert: 24.03.2019
Delvis preparert: 30.12.2021 10:03

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter ved parkeringsplassen på Kraft, og går først ned gjennom skogen forbi en transformatorstasjon. To ridestier krysser løypa på denne strekningen, varslet med skilt. Etter ca. 1 km er det et kryss der sti/løype kommer fra Svenskerud/Hennummarka. NB! Det er en bratt og krapp sving rett før krysset, så vær forsiktig her!

Løypa går deretter inn på en traktorvei, og svinger ca. 800 meter senere opp på jordene ved Tømte. Nå venter en frisk utforkjøring ned til Rotuelva, og løypa krysser deretter Ovenstadveien. Pass på her, for veien brøytes og strøs!

Nå er det bratt opp igjen til jordene bak gårdstunet på Ekeberg, før det blir ny utforkjøring til Bøveien, som krysses. Her må du passe på, for også denne veien brøytes og strøs.

Fra Bøveien er det først noe utfor, men deretter slakt gjennom vakkert kulturlandskap fram til løypekryss ved Bømyra. Her går løype 472 videre til Bergsmarka, med forbindelse til blant annet Solvang (løype 280) og Heia i Lierskogen (løype 319).

Fra dette krysset går løypa videre, først bratt oppover, siden i jevn stigning, fram til møte med løype 322, som går over Bøåsen til Oppsalsetra/Moldkastet. Denne løypa har for øvrig forbindelse tilbake til Kraft og Tranby.

Løypas siste, korte stykke går videre til parkeringsplassen ved Solli. Herfra går det mange løyper videre innover i Vestmarka: løype 28 til Myggheim, løype 411 til Vestlia, løype 30 og løype 412 til Store Sandungen og lysløypa på Solli (løype 209).Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Kraft