Sollihøgda - Burås - Mikkelsbonn

Løype nr: 32
Område: Vestmarka
Lengde: 6.9 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Bærum kommune
Ferdig preparert: 13.03.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er hovedløypa inn i Vestmarka fra nord - trasé for Grenader-løpet fra Sollihøgda til Burås. Løypa går i kupert terreng, er noe plaget av nedfall fra trær sent i sesongen.

Løypa starter fra parkeringsplassen ved E16, og går deretter forbi barnehagen. Det er litt utfor ned til Tjernslitjernet, som er delvis synlig fra løypa. Deretter flatt fram til Huldretjernet med løypekryss for upreparert løype over Høgbrennåsen til Lindeberget. Vi holder til venstre, og det blir motbakker opp til Bråtan.

Via skogsbilveier og gjennom dyp skog (mye nedfall på løypa sent i sesongen) når vi etter 5,5 km løypekrysset ved Lindeberget. Deretter går det oppover gjennom dyp skog fram til vi får videre utsyn ved Burås. Her kan man ta ned til E16 ved Skoglund (løype 33).

Vi holder til høyre - krysser selve Buråsen, og svinger til høyre i løypekrysset rett før myra på Ormekollen. I dette krysset går løype 1506 skarpt til venstre mot løype 33 (til Skoglund). Vår løype går imidlertid slakt til høyre og bringer oss ned til det åpne myrpartiet ved Ormekollen, og videre til Mikkelsbonn.

Herfra går det flere løyper videre sørover. Løype 463 går til Damvann, med forbindelse til Sandungen, løype 1248 går til Rudsmyr mens løype 598 går til LangåsenGrønlandsveien. I samme spor som løype 598 går løype 1499 til østsiden av Svartvann.

Det er også mulig å komme seg til Grønland. Da velger man i så fall løype 596.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
257 Langtur fra Ringkollen til Hvalstad Ringkollen Hvalstad 57.4
116 Vestmarka fra nord til sør Sollihøgda Jansløkka skole 17.7

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sollihøgda