Gjellebekk - Reistadvollen - Stuvstjern - Sørummyra

Løype nr: 326
Område: Kjekstadmarka
Lengde: 5.4 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 21.02.2019
Delvis preparert: 16.03.2021 14:08

Oversiktskart

Beskrivelse

Første del av denne løypa går gjennom relativt flatt terreng. Den starter ved Gjellebekk parkeringsplass i Gjellebekkstubben, sørvest for Liertoppen kjøpesenter. Herfra går løypa over furumoer, forbi de tre Småvanna - fram til løypekrysset på Lyfjellveien. Her går løype 327 til venstre mot Kjenner. Løype 10 fortsetter rett fram på Lyfjellveien - ned til Heggsjø.

Vi skal til høyre her, og tar fatt på bakkene som går oppover forbi Reistadvollen. På vei dit, passerer vi et løypekryss der det går upreparert løype til Damtjern.

Etter at vi har passert løypas høyeste punkt, vel 300 moh., kommer vi fram til en kryssende vei. Følger vi denne mot høyre, kommer vi forbi Reistadåsen og ned til Reistadlia (løype 1196). I motsatt retning kan vi følge denne løypa til Heggsjø. Men vi fortsetter ned til Stuvstjern.

Fra krysset i nordenden av vannet går det nok en avstikker til Heggsjø. Vi følger derimot vannets østside et stykke, før det går litt oppover igjen. Heretter har vi rundt 500 meter med nedoverbakke framfor oss. Det går bratt ned Kaperåsen mot skytebanen i Reistadlia - så er det flatt innover til Sørummyra.

I første kryss går løype 1194 til venstre mot Heggsjø. Vår løype ender 1,5 kilometer senere. Herfra kan turen fortsette i løype 1195 til ROS-hytta. Du kan også komme til Spikkestad ved å følge denne løypa et lite stykke og så ta til høyre.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Gjellebekk