Tverrsjøstallen - Langvassbrenna - Mosjøen

Løype nr: 338
Lengde: 4.6 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 30.12.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en del av den gamle hovedtraseen mellom Ringkollen og Tverrsjøstallen. Mesteparten av løypa er scooterkjørt, og går i et flott naturområde der blant annet tiuren holder til. På grunn av fuglelivet er prepareringen av løypa underlagt visse restriksjoner fra Jevnaker kommune, spesielt om våren.

Løypa starter på Tverrsjøstallen, like ved Tverrsjøen, og går først i småkupert, lett terreng fram til Fagervann. Så følger 1 kilometer med oppoverbakke over Langvassbrenna fram til løypas høyeste punkt (600 moh.).

Nå er du omtrent halvveis, og løypa begynner så smått å gå nedover. Mer utfor blir det siste stykket ned til Mosjøen. Litt før vannet, går Ringkolløp-traseen til venstre mot Store Sinnera.

Men vår løype fortsetter mot høyre, noen hundre meter til. Her går scooterløypa (løype 1594) ned til vannet, og over isen i nordvestlig retning, På den andre siden av vannet kan du fortsette i løype 94 rundt Øyangen og til Ringkollen. Eller du kan ta til venstre i løype 243, på isen over Mosjøen og Øyangen, til Jonsetangen. Løype 226 går sørover mot Ugla og Langtjern.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
96 Rundtur fra Tverrsjøstallen Tverrsjøstallen Tverrsjøstallen 31.9

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Tverrsjøstallen