Djupdalskrysset - Badstudalen - Setertjernstua

Løype nr: 339
Område: Østmarka
Lengde: 4.5 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Lørenskog kommune
Ferdig preparert: 02.01.2022

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter i Djupdalskrysset, nederst i Djupdalen, ved den nordøstre enden av Mønevann. Hit kan du bl.a. komme i løype 281 fra Losby eller i løype 1397, som går på isen på Mønevann.

Løypa går sørover på Østaveien og svinger etter hvert nordøstover og opp Badstudalen. Fra svingen nederst i dalen kan det gå spor ut på Geitsjøen (løype 1394). Det kan også være kjørt løype på Morterudveien, som går til Morterudkoia ved Morterudvann (løype 1051 til høyre).

Det er ganske jevn stigning opp Badstudalen til Setertjern, og da gjenstår et lite stykke langs tjernet og fram til Setertjernstua. Her er det mat og drikke å få kjøpt om søndagene (sjekk åpningstidene).

Herfra kan du velge blant flere løyper videre. Løype 1490 går over isen til den østre enden av Ramstadsjøen. Derfra er det løypeforbindelse videre mot Hektner og Smestad. Løype 1491 går også over isen - til nordenden av vannet, mens løype 258 svinger av mot sør ute på isen, og ender ved Nordbysjøen. Løype 259 går gjennom Brudalen til Marikollen. Endelig kan du gå løype 261 til Myrdammen. Vil du gå en annen løype tilbake, kan du velge løype 401 gjennom Djupdalen.

Det fins et alternativ til første delen av løypa fra Losby: Du kan først følge løype 256 fram til Mønevann og Fløyta. Der tar du til venstre, inn på løype 1394 til Geitsjøen og krysset i Badstudalen. Denne traseen er flatere og lettere, siden den går over isen.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km