Lysløypa på Harestua

Løype nr: 350
Lengde: 3.0 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 16.03.2021
Delvis preparert: 20.03.2021 08:36
Lysløype Lysløype

Oversiktskart

Beskrivelse

Lysløypa går på østsiden av jernbanelinja mellom den gamle og nye stasjonen på Harestua. Den er variert og middels lett.

Det er fint å starte fra den nye stasjonen på Harestua, som frem til desember 2013 heter Furumo. Kjør eller gå vegen sydover, gjennom undergangen, her er det to parkeringsplasser. Gå løype videre opp til klubbhuset. Den første lysløypa ble bygd i 1972 og ble forlenget i 1978 til tre kilometer.

Løypa er mye brukt og blir vedlikeholdt ved dugnader.

Det var i denne lysløypa Bjørn Løkken fra Harestua skapte en skibegivenhet i 1983. Han gikk 510 kilometer (161 runder) på 48 timer. Han hadde fem minutter pause hver time for mat og drikke. Dermed slo han den finske rekorden.

Fra nordenden av løypa (ved den nye stasjonen) kan du komme deg innover i Romeriksåsene. Du kan nemlig fortsette i løype 384 mot Råsjøkrysset, og herfra går det løyper både mot Brovoll og Råsjøen.

Nordenden av løypa kan også være starten på en tur i Nordmarka - da må du velge løype 450 mot Harestua skole og fortsette derfra i løype 111 mot Store Skillingen.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Harestua