Lysløypa Voksenkollen - Tryvannstua (Nedre Skomakerløype)

Løype nr: 369
Område: Nordmarka syd
Lengde: 2.5 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Ferdig preparert: 21.04.2021
Lysløype Lysløype

Oversiktskart

Beskrivelse

Etter utbyggingen i Tryvann Vinterpark ble den gamle Øvre Skomakerløype nedlagt som skiløype, og tilbake står vi med Nedre Skomakerløype samt en liten snipp av den gamle, øvre løypa.

Fra Voksenkollen stasjon kan man nemlig nå enten følge den gamle Øvre Skomakerløype noen hundre meter eller følge den bredere, nedre løypa helt fra start. De to traseene møtes igjen på toppen av gamle Rødkleiva og går sammen som en og samme løype ned til Tryvannstua.

På vei mot Tryvannstua passerer man en av heisstasjonene for Tryvann Vinterpark der de gamle Hytlibakkene hadde "slette". Vis aktsomhet ved passeringen her! Videre ut til skogsbilveien som kommer fra Wyllerløypa. Den er aldri brøytet vinterstid, men det er en del trafikk av snøscootere her, så vær forsiktig! Herfra går løype 269 ned til Strømsbråtan. Nå venter en fin utforkjøring ned til Skomakertjern. I bunnen av bakken er det en skarp høyresving - vis forsiktighet da det kan komme både folk og snøscootere rundt svingen!

Den offisielle løypa går nå forbi bunnen av Tryvannskleiva og bort til stua, mens hvis du vil unngå folkevrimmelen og føret og vær tillater det, kan du også gå den gamle løypa over isen på Skomakertjern og havne ut på Lille Tryvann på baksiden av den vesle åsen. Vis stor aktsomhet da isen kan være usikker pga vanntapping til snøkanonene til anlegget!

Fra Tryvannstua sprer løypenettet seg i flere retninger innover i Nordmarka - bl.a. kan du velge løype 396 mot Rundmyr, rett før Nordmarkskapellet. Her er det forbindelse videre til Kobberhaughytta og Kikutstua. Løype 274 går mot Skjennungstua og Ullevålseter, mens løype 376 kan være alternativet dersom du ønsker å avslutte turen på Frognerseteren.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
80 Fra stasjon til stasjon Voksenkollen Frognerseteren 5.5

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Voksenkollen