Skansebakken - Bergendal - Moliksåsen

Løype nr: 380
Lengde: 5.1 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 21.03.2019

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter ved Skansebakken. Kommer du hit med buss, kan du gå av på nest siste holdeplass, Sandbråten. Du går noen få meter framover langs hovedveien og følger så veien til høyre, ned en liten bakke og over en bro. Her begynner løypa.

Kommer du med bil, finner du løypa ved å følge veien på nedsiden av den innerste parkeringsplassen. Du krysser broen - og dermed er du på plass der løypa starter.

Ganske snart kommer du ut på noen jorder, og her skal du ta til høyre. Løype 4/løype 460 fortsetter mot venstre i retning Lysedammene.

Løypa går nordover, og passerer gården Bergendal. Herfra fortsetter den i litt mer østlig retning, og krysser Heggeliveien (løype 291) mellom Elveli (innenfor Sørkedalen skole) og Kjagdalskrysset. Veien går for øvrig helt til Heggelia.

Litt nord for Kjelsås går løypa nordover parallelt med Langlielva. Løypa slutter ved foten av Moliksåsen, altså vest for sydspissen av Langlivannet, men det er fullt mulig å fortsette videre på ski. Det går en løype til venstre mot Lysedammene (løype 73), og det går også en til høyre (løype 1151) til Kringla.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
95 Gjennom Nordmarka fra Mylla Myllsdammen Skansebakken 35.3
9 Rundtur fra Skansebakken Skansebakken Skansebakken 35.3
94 Vilt og vakkert Elveli Skansebakken 38.9

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Skansebakken