Råsjøkrysset - Sølvtjernet - Brovoll

Lengde: 7.0 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Sist preparert: 22.04.2019

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter i Råsjøkrysset, ved den gamle parkeringsplassen (Klemmaplassen) ca. to kilometer ovenfor Bjørgeseter stasjon. Det hender også at løypa kjøres fra skiltstaken et lite stykke lengre innover langs veien. Løypa følger den allmenningsveien nordover. Like etter start, går løype 386 til høyre mot Råsjøen, men vi holder til venstre her.

I 2,5 kilometer er det stigning – fra ca. 360 til 520 meter over havet. Så passerer vi Sølvtjernet og fortsetter nedover til Brovoll. På vei dit, passerer vi et avstikker som går til venstre, der man ganske snart kommer inn på løype 737 mot Langvatnet. Derfra går det løype til Grua. Løypa vi har bak oss er en flott løype med fine bakker og variert terreng.

Fra Brovoll går det løype videre nordvestover mot Flåtatjern (løype 9), med forbindelse videre til Koperud. Vi kan også komme til Langvatnet og Grua i denne retningen (løype 388). Velger vi løypa som går til høyre 300 meter før Brovoll, kommer vi til Snellingen, Råbjørn og Trasletjernet (løype 152).Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
135 Langs topper og vann i Romeriksåsene Glitre Harestua 34.2
133 Rundtur fra Råsjøkrysset Råsjøkrysset Råsjøkrysset 23.7

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Råsjøkrysset