Lysløypa på Solvang

Løype nr: 42
Område: Vestmarka
Lengde: 4.3 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 22.03.2021
Lysløype Lysløype

Oversiktskart

Beskrivelse

Lysløypa på Solvang er en rundløype opp til Asker Golfbane. Det kan lønne seg å gå opp på nordsiden først grunnet flere bratte bakker.

Fra utgangspunktet ved Solvang skole deler løypa seg i flere løp. Løypa i midten er et åttetall midt inne i resten av løypene.

Løypa langs bekken på nordsiden går forbi den nedlagte Solvangbakken og opp til løypekryss mot Berg (løype 44 til høyre). Videre i flere slynger, bekken har gravd ut løypa her, så løypemaskinen sliter med å få laget løype her når det er mye vann.

Dalsmyrveien krysses og opp gjennom flere bakker før en krysser Jøssongveien. Bratt opp til løypekryss mot Bergsmarka, her kan en fortsette vestover mot Bergsmarka i løype 280.

Bratt opp på andre siden av bekken og krysning av skogsbilvei, før en kommer ut på golfbanen. Her kan en ta av i umerket kryss til Vardåsen under E18.

Løypa fortsetter ned til enden av golfbanen og følger Haukenbekken ned til Limovnhagen, hvor en krysser Hogstadveien. Her kan en ta over brua for å fortsette upreparert løype ned til Føyka ved Asker sentrum.

Videre langs Haukenbekken ned til Solvang skole.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Solvang