Burud - Vensåsseter

Løype nr: 440
Område: Bærumsmarka
Lengde: 4.1 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 16.03.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Populær, fin og småkupert løype som egner seg godt for familier med barn. Severing på Vensåsseter. Skal du på langtur er det også fint å starte med denne løypen, for det er mange alternativer innover i Marka fra Vensåsseter. Løypen starter fra P-plassen ved Burud og tar inn i skogen på vestsiden av veien.

Den første kilometeren og vel så det er det ganske flatt, men så stiger løypen jevnt med et par fiskebensmoter innimellom. Det aller siste stykket ned mot Vensåsseter byr på en utforkjøring. Et lite stykke etter Burud går løype 55 til høyre i retning Stein gård.

Som et alternativ til denne løypen kan man i gode snevintre velge å gå over Burudvann som en del av ferden mot Vensåsseter. Man tar da av til høyre 300 meter etter P-plassen og går østover til vannet (ved badeplassen). Man går så over vannet og passerer Haugen gård i nordenden av vannet i rødmerket løype som bringer en inn på hovedløypen noen hundre meter syd for Vensåsseter.

Fra Vensåsseter går det løyper videre i flere retninger. Løype 312 går til Jonsrudkampen, mens løype 438 går til Fløyta og Gråseterveien. Videre er det løyper mot Tjæregrashøgda og Blekketjern (løype 1380) og Hvitsteinvann (løype 1381/løype 1384).Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
111 Fra Sørkedalen til Lommedalen Bogstad badeplass Burud 18.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Burud