Ullvildsdalen - Breidtjernet - Langmyra - Koperud

Løype nr: 481
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 10.0 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Øståsen Skiløyper
Ferdig preparert: 30.03.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa er en del av det sammenhengende løypesystemet mellom Gjøvik og Oslo. Fra Ullvildsdalen P-plass ved Sagvollvegen går løypa først ned til løypekrysset ved Grunntjernet. Løype 486 går her til venstre mot Sagvollen.

Vi fortsetter over elva og følger vestre kant av Grunntjernet sørover. Løypa går over en åsrygg og ned til Breidtjernet, med Svartbråtåberget i vest. Her går løype 642 ned til Søndre Ålsbygda, mens løype 1571 tar av mot venstre, til Øvervåja. I samme retning, og så mot høgre igjen etter noen hundre meter, går løype 1572 gjennom Skardbrennvegen til Nordengen og Skjerva sag.

Vår løype fortsetter sørover i lett terreng til Gullentjern og går videre langs Langmyra - med Randsberget ruvende på vestsida. Terrenget her er meget flott - og grovkupert. Etter en kraftig nedoverbakke svinger løypa vestover ved Morstadrenna, og den neste kilometeren er det stigning - oppover i åsen.

På veg oppover - knapt 2 kilometer før Koperud - er det et godt skiltet løypekryss hvor man kan ta av på skogsveg ned til Ålsbygda. Rett etter krysset får vi den første utsikten mot Lunner-bygda gjennom skogen. Og litt senere - fra Lia-gårdene, i bakkene ned mot Koperud, kan vi nyte en storslagen panoramautsikt over Lunner.

På Koperud krysser vi fylkesvegen til Nannestad og kommer inn på Skiforeningen sitt løypenett. Løype 389 fortsetter til Håkenstadsætra (Gjøvik-Oslo-løypa), med forbindelse videre til bl.a. Flåtatjern, Brovoll og Grua. Løype 640 går ned til Nordre Oppdalen, mens løype 1568 tar av mot venstre, til Nordengen og Skjerva sag.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
291 Gjøvik - Oslo del 2 [Lygna - Grua] Lygna Grua 33.1
36 Langtur fra Lygna til Glitre [Lygnaturen] Lygna Glitre 55.1

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Ullvildsdalen