Sagvollen - Fjellsjøen - Lushaughytta

Løype nr: 487
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 14.0 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Øståsen Skiløyper
Ferdig preparert: 30.03.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa går fra Sagvollstallen, som ligger på Sagvollen. Den går i lett terreng vestover langs Steinsjøen. I løypedelet ved Østre Stråtjern svinger vi nordover. Hadde vi holdt til venstre her, ville vi kommet vestover mot Sjosætra og Grunntjernet (løype 486).

Vår løype krysser Sagvollvegen (bilveg) og herfra er det bratte bakker oppover til Fjellsjøen - med god utsikt. Dette partiet er kjent under navnet "Val-d’Isère". På toppen av bakken åpner terrenget seg, og fra høgste punktet på løypa kan man ta en avstikker vestover ca. 500 meter til toppen (ca. 80 høgdemeter/ikke preppet løype). Framstadsæterfjellet har fin rundskue.

Videre går det friskt nedover til Fjellstadhytta. Her krysser vi Risbakkvegen. Herfra går løypa på ubrøytet bilveg langs vestsida av Malsjøen. Vi tar til venstre i første løypekryss. Løypa som går rett fram i dette krysset, går forbi Malsjøsætra og østover til Risbakken (løype 507).

Straks er vi i Svartdalen, der løype 485 tar av mot Sverasætra. Vi holder til høgre her, og kommer dermed opp til Lushaughytta. Hytta er åpen for servering på lørdager og søndager i skisesongen samt i romjula, vinterferien og påsken (sjekk åpningstidene). Løype 484 og løype 499 går videre til Lygna.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
143 Framstadsæterfjellet rundt Lygna Lygna 36.6
173 Langs fjell og vann fra Sagvollen Sagvollen Sagvollen 28.1

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sagvollen