Hengedykrysset - Linken - Vatningsbakken

Løype nr: 489
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 3.4 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Øståsen Skiløyper
Ferdig preparert: 09.04.2021
Delvis preparert: 16.04.2021 18:47

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en del av Gjøvik-Oslo-løypa, og denne delstrekningen starter i løypekrysset vest for Hengedyhaugen og nord for Hengedytjernet.

Fra krysset går vi nordover, og rett etter start kommer vi til et løypedele. Løype 514 går til høgre her, til samme mål som vår løype - via Elkensætra og Høgkorsplassen.

Men vi fortsetter rett fram mot Linken, et stort teleanlegg med master og antenner som vi ser oppe til venstre. Terrenget stiger slakt oppover her, og der løypa dreier vestlig, er vi på toppen. Her er det fin utsikt.

Herfra følger løypa vanligvis skogsterrenget nedover mot Kjølvegen (Høgkorsvegen), men den kan også være lagt på bomvegen mellom Kjølvegen og Linken. Vi har Høgkorset oppe til høgre.

På Kjølvegen går løype 483 til venstre mot Blokkhus, men vår løype svinger til høgre, og følger vegen noen hundre meter fram til vegkrysset i Vatningsbakken. Også på denne strekningen er det flott utsikt fra sporet.

Fortsetter du rett fram, opp bakken, og videre på Kjølvegen, kommer du etter 700 meter fram til Høgkorsplassen (løype 514), der det er servering i skisesongen (sjekk åpningstidene). Derfra kan du evt. gå videre og komme tilbake til utgangspunktet for vår løype. Tar du ned bakken til venstre (løype 1225), kommer du til Åstjern.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
174 Blokkhusrunden Åstjern Åstjern 11.4
175 Elkensæterrunden Åstjern Åstjern 13.0
46 Gjøvik - Oslo del 1 [Gjøvik - Lygna] Hunndalen Lygna 55.3
144 Linkenrunden Lygna Lygna 16.0