Lygna - Finnskjeggholen - Nysætra - Lygna [Lygna treningsrunde]

Løype nr: 513
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 10.0 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Øståsen Skiløyper
Ferdig preparert: 13.04.2021
Delvis preparert: 01.05.2021 22:19

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter ved oppslagstavla på skiparkeringsplassen ved Lygna. Vi følger lysløypa ca. 300 meter østover til løypedele. Her tar vi sørover og opp Skarvåsen til et nytt løypedele. Vi holder til høgre, krysser lysløypa og fortsetter videre opp Skarvåsen og ned til Finnskjeggholen.

Her tar løypa østover på myrene og krysser løype 484 mellom Lygna og Lushaughytta. Vi fortsetter over Gåsbakka og krysser nok ei løype mellom de forannevnte stedene (løype 499). Etter 300 meter er vi i et løypekryss der løypa på høgre side knytter forbindelse til løype 509 mellom Lushaughytta og Bustevollen.

Vi går til venstre, vi er på veg østover i lett terreng - og svinger så nordover mot Nysæterbakken. Det kommer ei løype inn fra Bustevollen (umerket) ca. 1 kilometer fra siste kryss. På toppen av Nysæterbakken ligger Nysætra på venstre side. Herfra er det lett utfor mot Vesle Grevsjøen og flatt fram til fylkesveg 180. Vi tar vestover her, og følger gammel vegtrase ned Gammelsæterbakken mot Lygnavatnet. Opp til høgre ligger Gammelsætra.

Videre passerer vi Skarvåsbu og går i lysløypa langs Lygnavatnet tilbake til utgangspunktet.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Lygna