Stormyrene - Glåmhaugen - Sønstebygrenda

Lengde: 7.7 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Eina Sportsklubb
Ferdig preparert: 12.03.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne løypa er en del av den klassiske skituren mellom Gjøvik og Oslo. Den starter på Stormyrene, og er en fortsettelse av løype 517 fra Eidstugua og løype 1328 fra Eina.

Første del av løypa går i jevn stigning ca. 150 høydemeter opp til Glåmhaugen. Du kan nyte utsikten mot Valdres på veg oppover så sant det er klarvær. På toppen skjules det meste av trær. Riktignok finnes det et tårn, men det er nok ikke egnet til å klatre opp i.

Fra Glåmhaugen anbefaler vi en avstikker til Kvitingen (løype 1336). Løypa dit er flat og går over myrer. Herfra er det fin utsikt i godvær.

Fra løypekrysset på Glåmhaugen tar vår løype nordøstover, og går i flotte nedkjøringer utfor lia. Her tapes et par hundre høydemeter i løpet av 5 minutters nedkjøring. Etter utforkjøringene går løypa mot høyre, inn på Lomsdalsvegen (løype 1327). Vegen passerer Fiskedammen, og etter et par kilometer går det slakt utfor - via tunnel under Gjøvikbanen - ned til Sønstebygrenda.

Her fortsetter løype 1374 opp noen bratte bakker til løypekrysset ved Sønsteby sameie. Derfra kan turen gå videre til Prestmarka (mot venstre) - eller i Gjøvik-Oslo-løypa til Ormsteinsmyra (mot høyre).Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
46 Gjøvik - Oslo del 1 [Gjøvik - Lygna] Hunndalen Lygna 55.3