Korssætersvingen - Høgkorsplassen - Vatningsbakken

Lengde: 2.4 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Øståsen Skiløyper
Ferdig preparert: 19.03.2021
Delvis preparert: 09.04.2021 09:08

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter i KorssætersvingenKjølvegen (Høgkorsvegen) og følger denne oppover i sørlig retning. Etter 900 meter og vel 80 høgdemeter flater det ut og vi krysser høgspentlinja Fåberg - Røykås. Om du tar tid til gå mot nærmeste høgspentmast (nordsida) er det storslagen utsikt nordover mot Rossumsætra og Lysingen.

Løypa går videre på Kjølvegen, og etter ca. 100 meter er vi i løypedelet der Kjølvegen og Elkensætervegen møtes. Her går løype 514 til venstre mot Hengedyhaugen. Vi fortsetter Kjølvegen oppover til høgste punktet, 665 moh., ved Høgkorsplassen. Her er det servering i skisesongen (sjekk åpningstidene). Snart er vi ved et flott utsiktspunkt. Her går det en upreparert løype ned bakken til Åstjern.

Vi følger Kjølvegen videre og kommer snart til en frisk utforbakke. Dette er Vatningsbakken, og midt i bakken ender vår løype. Herfra går løype 1225 til høgre, i fine svinger ned til Åsjern. Fortsetter du på vegen, kan du komme til Blokkhus i løype 483 - eller til Hengedyhaugen i løype 489. Denne løypa går gjennom området mellom Linken og Høgkorset.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
176 Panoramaløypa Åstjern Åstjern 8.9