Flyplassen - Skihytta

Lengde: 4.5 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Søndre Land kommune
Ferdig preparert: 31.03.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa går fra sørenden av Flyplassen, som er en P-plass ved fylkesveg 247. I forbindelse med hogst høsten 2019, er traseen blitt breddet og utbedret, slik at den nå kan kjøres på mindre snø enn tidligere.

Her er det jevn stigning fra første stavtak. På turen opp krysser vi Hovdevegen (som av Søndre Land IL Ski blir kjørt med scooter på tidlig snø). Et par hundre meter senere møter vi løypa fra Skjeskroken (løype 1440) på vår høyre side.

Vi holder til venstre, og fortsetter i kupert terreng, med en blanding av slake myrer og noen kneiker, til vi kommer til nytt løypedele i nordre enden av Tverrmyra.

Her tar vi til høyre, og går sørover gjennom lett myrterreng. I neste kryss, på Stormyra, går løype 576 til høyre mot Vassenden. Her holder vi til venstre, og nå er det ca. 1 km igjen til Skihytta. Det er en del stigning opp dit.

Skihytta har servering i skisesongen (sjekk åpningstidene). Det er fint å sitte ute der ellers også, ta en pust i bakken, spise niste og appelsiner, før man vender nesen hjemover.

Fra Skihytta kan du fortsette turen mot Puttmyra (løype 629) og Høgbrenna i løypenettet til Vestre Toten kommune (løype 577/løype 578).Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Flyplassen