Vassenden - Skihytta

Lengde: 9.3 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Søndre Land kommune
Ferdig preparert: 31.03.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa går fra Vassenden nordvest i Trevatna. Man kan parkere på begge sider av bilvegen. Løypa starter med forholdsvis flatt eller lettere kupert terreng, men når man kommer til skogsbilvegen, og skal følge denne et godt stykke, blir det noen bakker.

Sør for Haraldsrud kommer du inn på den tidligere skiløypetraseen fra Brennabakka. Haraldsrud er et lite småbruk hvor det i gamle dager var servering til skifolket som dro forbi.

Løypa går over åkeren der, og opp til Haraldsrudgrinda. Der følger man skogsbilvegen til Slåttsvetåje/Slåttsvea, hvor skiløypa fortsetter til høyre, og for det meste nedover til Engelsåshytta/Engelsåsvelta, hvor en må gå enda en liten etappe på skogsbilvegen.

Fra Engelsåsvelta er det stigning igjen. Når du har kommet opp de første bakkene, og opp på en litt lengre flate, passerer du en seter, Midtbergsætra, på høyre side. Men du må snu på hodet og kikke oppover for å se den, etter skogen. Fin utsikt til venstre også. Inne i skogen er det noen gamle steinmurer, rester etter gamle dager. Så er det svak stigning igjen til Stormyra, hvor det går en løype mot venstre over myra (løype 573 til Flyplassen).

Men vår løype går rett fram, og fra Stormyra er det ca. 1 km igjen til Skihytta. Det er en del stigning opp dit. Skihytta har servering om den er åpen (sjekk åpningstidene). Det er fint å sitte ute der ellers også, ta en pust i bakken, spise niste og appelsiner, før man vender nesen hjemover.

Fra Skihytta kan du fortsette turen mot Puttmyra (løype 629) og Høgbrenna (løype 577 /løype 578).Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Vassenden