Streifinn - Vestre Skallbergdalen - Finland

Løype nr: 580
Område: Østmarka
Lengde: 3.6 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Enebakk IF
Ferdig preparert: 25.12.2019
Delvis preparert: 12.03.2021 10:49

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa går fra parkeringsplassen ved Streifinn, som ligger i Gjeddevannsveien på Flateby. Løypa er en del av den populære rundturen Finlandsrunden. Ved Østre Morttjern tar løype 643 til venstre i retning Skillebekk.

Vi fortsetter over Østre Morttjern, og holder til venstre i neste kryss (umiddelbart etter en vei). Her går løype 268 til høyre. Dette er en scooterpreparert løype som kan være et alternativ til vår trasé. Ganske straks treffer vi skogsbilveien igjen, og nå tar vi til høyre i løypa som går på veien. Det er også mulig å følge denne veien helt fra Streifinn, men vær OBS på at dette stykket er brøytet hele vinteren.

To kilometer fra start begynner et parti med noe stigning. Vi går sørover gjennom Vestre Skallbergdalen og kommer etter hvert til et kryss. Dersom vi fortsetter rett fram her, kommer vi ned til gapahuken ved Bikkjetjern. Her er det fint å ta seg en rast. Den allerede nevnte scooterløypa passerer også her.

Vår løype ender ved Finland, og for å komme dit, tar vi til venstre i krysset før bakkene ned til gapahuken. Det er bare et lite stykke å gå før vi er framme. Her fortsetter Finlandsrunden i løype 644 mot Skillebekk. Løype 645 tar til høyre, ned mot Klokkertorvet. Der er det forbindelse videre sørover forbi Kølabonn. Vi kan forresten komme dit også fra gapahuken ved Bikkjetjern.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
207 Finlandsrunden Streifinn Streifinn 7.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Streifinn