Ås - Kråkstad

Løype nr: 593
Område: Follomarka
Lengde: 10.0 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Ikke preparert
Ferdig preparert: 29.01.2019

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa går fra en jernbanestasjon til en annen - fra Ås til Kråkstad. Starten er ved Ås videregående skole, og første del av løypa går over jorder, like ved bebyggelsen, med god utsikt tilbake mot Ås.

Er det bra med snø, kan du gå på ski gjennom gjennom boligfeltet på venstre side. Hvis ikke, kan du gå det korte stykket til fots. Da kommer du over til Rustadjordet. Dette korter inn turen til Kråkstad en god del.

Men hovedløypa går videre over jordene, du kommer etter hvert inn i skogen, og passerer to løypekryss like etter hverandre. Her går løype 199 til høyre mot Trampen.

Vel ute av skogen krysser du en vei, forsetter nedover et jorde - og tar så skarpt opp til venstre. Nå er du på Bjørnebekk. Nok en vei krysses, og straks er du framme på Rustadjordet. Her holder du til høyre to ganger, og ferden fortsetter innover i landskapet. Snart er det tid for å krysse E18. Men rett før veien, går det en løype til høyre. Dette er løype 945 til Bjerke skole.

Etter E18 går løypa videre på jordene nord for Kråkstad kirke, og du får Kråkstad idrettshall på høyre side. Kråkstadveien krysses, du følger løypa nedover forbi Kråkstad samfunnhus, og tar deg så fram til jernbanestasjonen via to veier i boligområdet - Parkbakken og Dampsagveien.

Fra planovergangen øst for Kråkstad stasjon kan du fortsette turen til Granerud i løype 800 eller ta en tur i lysløypa på Kråkstad.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Ås