Grindlirunden

Løype nr: 604
Lengde: 17.0 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Gjøvik kommune
Ferdig preparert: 07.04.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Flott og forholdsvis lettgått runde som går hovedsakelig i åpent skogs- og myrterreng.

Fra parkeringsplassen ved Skålmyra ved Torpen starter løypa vestover. Den første delen av løypa er temmelig flat. Rett etter start kom det tidligere en løype inn fra Biri. Du fortsetter forbi Grindlia (1,5 km) og starter etter 3 kilometer på den første motbakken. Etter at den er forsert, er du oppe på over 600 moh. og kan da glede deg over et 1 kilometer langt myrparti.

Den neste kilometeren byr på en ny oppoverbakke, men på toppen av den - etter at 5,4 km er unnagjort - kan du lange ut over myrene fram til løypekrysset ved Redalsætermyra. Her går løype 608 rett fram mot Skihytta i Snertingdal, men du skal til venstre mot selve Redalssætra. Det siste stykket opp dit har brakt deg opp til ca. 740 moh. Herfra er det fin utsikt.

Snaut 8 kilometer er nå tilbakelagt, og du kan nyte lange, slake partier i åpent landskap fram til Onsrudvatn. I østenden er det et løypekryss, og her er det også utfartsparkering. Fra krysset går det løype sørover bakkene til Skogheim (løype 605), men Grindlirunden fortsetter rett fram, i sørøstlig retning.

Det bærer nå nedover mot Fladsrud, der det også er utfartsparkering. Her dreier løypa nesten 90 grader til venstre, og det blir fine utforkjøringer fram til ca. 14 kilometer av runden er unnagjort. Du passerer Baklia, der det går skiltet løype østover til Vindfallet (løype 606). Så blir det svak stigning i området vest for Birisætra, og deretter får du en 1 kilometer lang utforkjøring som bringer deg seksti høydemeter nedover. Nå er det bare noen få hundre meter i lett terreng tilbake til Skålmyra.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Skålmyra