Streifinn - Myrdammen

Løype nr: 630
Område: Østmarka
Lengde: 7.1 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Rælingen kommune
Ferdig preparert: 12.03.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne løypa er parkeringsplassen ved Streifinn (Gjeddevannsveien på Flateby). Løypa går på skogsbilvei langs sørsiden av Østre Morttjern, og ca. 1,5 kilometer fra start kommer vi til et løypedele der løype 580 går til venstre i retning Finland. Her tar vi til høyre, krysser Gjeddevann i sør, og kommer fram til Vestre Morttjern. Herfra går løype 265 til venstre mot Børtervann og Rausjø.

Vi tar nordover gjennom den trange dalen vest for Seteråsen. Dette er velkjent elgterreng og det er ofte ganske store groper i skisporet. Etter litt kronglete spor i et bekkedrag kommer vi til en bratt kneik opp på traktorveien (ca. 10 meter lang).

Løypa tar av fra traktorveien i første sving, og vi kommer ut på en snauhugst. Fortsetter man videre i den bratte bakken her, kommer man ned til Bikkjetjerna og videre til Nordbysjøen (løype 266). Vi tar til høyre ca. 50 meter før utforkjøringen, og går nordover på en gammel driftsvei - ned mot Fjellstadfeltet (byggefelt).

Deretter dreier traseen mot vest, inn i et noe mer kronglete område. Vis forsiktighet i en bratt og lang bakke ned mot Lintjern, der løypa kommer inn på den nedlagte lysløypa på Nordby. Litt senere går løype 811 til høyre mot Nordby skole.

Vår løype fortsetter i den småkuperte og svingete traseen langs østsiden av Myrdammen. Etter 300 meter går det bratt nedover mot ei trebru. Her må man vise forsiktighet, da løypa gjør en krapp sving til venstre på brua. Videre til krysset sør for parkeringsplassen er det 200 meter med lett terreng.

Herfra kan du bl.a. fortsette turen mot Setertjernstua i løype 261.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Streifinn