Årvoll - Breisjøen

Lengde: 4.0 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Delvis preparert
Ferdig preparert: 21.02.2021
Delvis preparert: 02.01.2022 02:07

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter like nedenfor Isdammen, ved parkeringsplassen innerst i Årvollveien på Årvoll. Det er en god del stigning til å begynne med – ca. 80 høydemeter i løpet av vel 1 kilometer.

Så kommer vi inn på lysløypa. Den går til venstre mot Linderudkollen (løype 666) og til høyre - i den retningen vi skal gå. Fortsatt gjenstår det et kort parti med stigning før det så begynner å gå nedover igjen. Med Årvollåsen på høyre side kommer vi ned til et løypekryss som ligger vest for Alnsjøen. Her går løype 668 og løype 212 til høyre mot henholdsvis Tonsenhagen og Linderud.

Vi tar til venstre i dette krysset, og nå venter litt stigning - gjennom Gruvelia. I neste løypekryss svinger vår løype mot høyre. I motsatt retning går løype 664 til Revlia. Svartkulp ligger nede i skogen på høyre side av løypa. Ganske snart når vi løypekrysset ved Breisjøen.

Tar du til høyre her, kommer du ned til Ammerud (løype 133). Fortsetter du mot venstre, kan du komme til Lilloseter (løype 134) og Steinbruvann (løype 135).Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
249 Langtur fra Årvoll Årvoll Årvoll 22.0

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Årvoll