Mobekken - Finntjern [Tømte]

Lengde: 6.3 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Delvis preparert
Ferdig preparert: 15.04.2021
Delvis preparert: 29.12.2021 15:35

Oversiktskart

Beskrivelse

Fra parkeringsplassen ved Mobekken (Sandermosveien i Maridalen) går løypa rett nordover. Etter hvert begynner det å gå oppover. Etter ca. 1,6 kilometer, på østsiden av Vaggesteinåsen, kommer løype 1629 fra Skar inn fra venstre, men du fortsetter omtrent 2 kilometer videre, til neste løypekryss, der en scooterpreparert løype tar ned mot høyre - til Movatn (løype 129). Ved Kvernbekken når du Tømteveien, med nok en mulighet for å komme til Movatn (løype 433).

Men vår løype går oppover på veien, og følger den helt fram til løypekrysset ved Finntjern. Herfra er det ca. 600 meter opp til Tømte. Fortsetter du rett fram ved Finntjern, er du på vei mot Fløyta i løype 435. Dette er også riktig retning dersom du har tenkt deg til Gørjahytta.

Men det finnes en alternativ trasé dit. Du kan gå opp til Tømte og fortsette ned til løypekrysset rett syd for Kalvsjøen. Dette er en strekning på ca. 1,2 kilometer. Derfra kan du følge løype 366 til Gørjahytta. Det er ca. 3,3 kilometer til til Gørjahytta denne veien, mens det er et par hundre meter lengre om du følger veien rett fram ved Finntjern.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
247 Maridalen på langs Kjelsås Kjelsås 35.9

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Mobekken