Auretjernsbekken - Kneikasetra - Kleivstua

Løype nr: 697
Lengde: 4.7 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 30.12.2021
Delvis preparert: 02.01.2022 08:59

Oversiktskart

Beskrivelse

Lettgått maskinpreparert løype som bringer en raskt inn til Kleivstua fra Auretjernsbekken uten å måtte gå via Sørsetra.

Både Toresplassløypa og Djupdalsløypa går til Auretjernsbekken hvor vår løype starter. De første 300 meter følger løypen hovedtraseen til Sørsetra, men så tar den av til høyre i løypedelet der. Det jevnt stigende terrenget har åpne partier, men også ganske tett skog på begge sider av løypen.

Etter 1,5 km passeres Kneikasetra. Denne nedlagte seteren er knapt synlig fra løypen, som går bare noen titalls meter vest for den. Ta gjerne en tur bort dit. Ofte er det tråkket et spor dit gjennom skogen.

Rett etterpå krysses Sørsetraveien, og etter en liten kneik på vestsiden av veien fortsetter løypen frem til den blir felles med hovedløypen fra Sørsetra frem til Kleivstua. Vi får Nordsetra på vestsiden av løypen, men ser ikke husene derfra.

Til slutt kommer løypen inn i lysløypesystemet på Kleivstua, og vi får fine utforkjøringer frem til Holeværingen skistadion og frem til Kleivstua. Herfra går det løyper videre innover Krokskogen i flere retninger.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km