Sognsvann - Blanksjø - Ullevålseter

Løype nr: 705
Område: Nordmarka syd
Lengde: 5.5 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Delvis preparert
Ferdig preparert: 21.03.2019
Delvis preparert: 19.01.2021 11:36

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en løype som kan være et hyggelig alternativ til den svært mye brukte hovedløypa innover fra Sognsvann. Men du starter på samme sted, ved parkeringsplassen nord for T-banestasjonen. Du holder til høyre, og går nordover på skogsbilveien øst for vannet.

Etter ca. 900 meter er du framme ved Svartkulp. Her fortsetter løype 118 videre innover, mens vår løype tar opp til høyre, og inn på Ankerveien. Her er nok trafikken en god del mindre enn i hovedløypa.

Rett før Nedre Blanksjø tar løype 22 av til høyre mot Langmyrgrenda på Korsvoll, men du går rett frem. Straks passerer du Oslos geografiske midtpunkt, som er nettopp her ved Nedre Blanksjø. På venstre side av løypa ligger det en skulptur som markerer selve midtpunktet. Den er laget av Jon Gundersen, og veier mellom 3,5 og 4 tonn. Skulpturen ble avduket 25. oktober 2014 med bl.a. dronning og ordfører til stede.

I neste løypedele fortsetter løype 371 videre gjennom Skjervenmarka mot Hammeren. Her tar du opp til venstre, og er dermed på vei rett nordover. Du passerer øst for Høgåsen, krysser Taraldrudmyra og er straks inne på hovedløypa fra Sognsvann igjen. Fra Ankerveien og hit er løypa scooterkjørt. Nå gjenstår bare siste bakkene opp til Ullevålseter.

Like før disse bakkene, går løype 1375 til høyre mot Skjærsjødammen, med forbindelse videre mot bl.a. Hammeren og Kikut.

Vel oppe på Ullevålseter er det mat og drikke å få kjøpt. Her har du en rekke muligheter for varierte turer videre i Marka. Du får nok et alternativ om du vil til Kikut - via løype 799, som går ned til Østre Aurtjern. Der er det dessuten forbindelse til Kobberhaughytta og Langmyr/Nordmarkskapellet. Løype 274 går mot Tryvannstua via Skjennungen, med mulig avstikker til Skjennungstua, mens løype 210 er lysløypa til Frognerseteren. Og løype 303 og løype 1272 går tilbake til utgangspunktet - de kommer begge ned på vestsiden av vannet.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sognsvann