Sørlitangen - Ørfiske - Greveveien - Svenskemyra

Løype nr: 742
Område: Nordmarka syd
Lengde: 5.1 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Delvis preparert
Ferdig preparert: 12.03.2021
Delvis preparert: 23.03.2021 21:41

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter ut fra Sørlitangen og går vestover og oppover i maskinpreparerte spor til Ørfiske. Traseen er på dette stykket felles med løype 128, som går til Fredrikstad.

Løypa går nå nordover på østsiden vannet og kommer opp på land igjen etter 1,3 km. Midtveis på vannet har løypa krysset løype 373, som går mellom Svenskemyra og Fredikstad.

Vår løype går videre i scooterspor østover og litt oppover frem til en blindvei av Greveveien. Snart møter vi kraftgaten, og rett etterpå er vi fremme ved et løypedele der løypen til venstre (løype 741) går nordover til Varingskollen. Men vi tar til høyre og går sydover langs kraftgaten til Svenskemyra.

Fra Svenskemyra har du i prinsippet fire muligheter i fortsettelsen. Du kan selvsagt gå nordover igjen mot Varingskollen, mens løypen vestover (løype 373) tar deg tilbake til Ørfiske. Ved å gå østover i løype 740 kommer du deg til innfallsporten Tumyrhaugen. En annen innfallsport, utgangspunktet Sørlitangen, kommer du til ved å velge løype 372 i sydgående retning.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sørlitangen