Tretjernsmyra - Tempelvangen - Neverberget

Løype nr: 767
Område: Eidsvoll - Nes
Lengde: 4.1 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Bokkedalen Løypelag
Ferdig preparert: 15.03.2019

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa begynner i løypekrysset på Tretjernsmyra. Hit kan man komme i løype 766 fra Benkemyra.

Den første delen av løypa går nordover myra, et lengre, flatt strekk. Myra er åpen, med noen furutrær. Her er det orrleik om våren, og midt ute på myra står en kamuflasje som er i bruk av fugletittere.

Litt etter myra endrer terrenget seg, skogen blir tettere, og man klatrer i små kneiker oppover. Det er ikke mange høydemeterne det er snakk om, men stigningen er konsentrert i flere små løft. Man når toppen på Tempelvangen, en gammel setervang.

På den andre siden går det bratt nedover. Løypa er smal, svingete og med kuler, så her kan det være utfordrende å kjøre. Når man er kommet ned den første bakken, svinger løypa og går litt opp igjen, før det kommer nye utforkjøringer. Når det så flater ut, er de krevende utforkjøringene unnagjort for denne turen.

Løypa når skogsbilveien, som følges mot venstre. Veien leder mot Grantjennet. Dette krysses, og man smetter rundt granleggene før man kommer ut på myra på den andre siden. Her er det én bratt (men kort) nedkjøring, og tilsvarende opp på den andre siden - og så er man på Neverberget.

Herfra kan man enten svinge til venstre (løype 768) for å komme tilbake til utgangspunktet for denne løypa, eller ta til høyre og kjøre ned til Holsvangen eller Lynesvangen (løype 769).Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
289 Trolsk tur til Tretjernsmyra Lynesvangen Lynesvangen 10.5