Hasler - Ålborgsetra - Svangerudenga

Løype nr: 773
Område: Eidsvoll - Nes
Lengde: 6.0 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Finstad Sportsklubb
Ferdig preparert: 14.03.2019
Delvis preparert: 30.12.2021 14:02

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter ved gartneriet på Hasler, hvor det er mulig å parkere. Herfra går løypa over jordet og inn i skogbrynet og svinger til venstre på baksiden av gartneriet. Videre går sporet så vidt ut på jordet før man kommer til et løypekryss. Her kan man gå rett fram og følge løype 774 over Moen til Svangerudenga, men vår løype tar av 90 grader til høyre og rett opp i skogen.

Her begynner ganske start stigningen oppover mot Svinerud. Det er ikke spesielt bratt, men det går jevnt oppover. Løypa runder Svinerud, og det er mer stigning langs en bekk oppover til man når toppunktet, like ved den gamle husmannsplassen Kroken. Her har Dal vel satt ut en postkasse med bok for dem som ønsker å skrive navnet sitt der.

Fra Kroken går det slakt nedover mot Ålborgsetra. Her går løypa over fra terrenget til å følge veien nordover i dalsøkket mellom Hasleråsen og Vardehøgda. Det er først flatt, senere går det slakt nedover. Helt nederst ledes løypa over på brøytet vei.

Etter ca. 200 meter tar den av til venstre og går i terrenget videre mot Svangerudenga. Det er en småbratt nedkjøring herfra og ned på jordet hvor løypa ender, og hvor man kan gå videre langs løype 774 tilbake til Hasler eller ta løype 775 til Linderud.

Til tross for noen bakker oppleves løypa som relativt flat. Den er lett å følge.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Hasler