Lysløypa Bjønndalen - Sørskogen

Lengde: 3.7 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Gjelleråsen IF
Ferdig preparert: 19.03.2021
Delvis preparert: 30.12.2021 15:15
Lysløype Lysløype

Oversiktskart

Beskrivelse

Gjelleråsen IF sitt skianlegg i Bjønndalen er utgangspunktet for denne lysløypa. Første del av løypa går nordover gjennom lett terreng. I det første løypekrysset fortsetter du rett fram, i andre kryss tar du til venstre - og så til høyre igjen i neste. Etter dette er det bare å holde til venstre i de to kommende løypekryssene.

Et par kilometer fra start kommer du fram til krysset vest for Skredderudtjern. Her går løype 781 til høyre i retning Slattum. Dit kan du for øvrig også komme ved å holde til høyre i tidligere kryss.

Nå gjenstår 1,7 kilometer med stigning - nærmere bestemt ca. 100 høydemeter. Det er flere lange bakker her, men de har god plass i bredden. Innimellom er det noen korte partier uten motbakker.

Når "klatringen" er over, kommer du opp til Kjulstjern. Ved nordenden av vannet går løype 132 til venstre mot Lilloseter. En aller siste oppoverbakke gjenstår, og dermed er du framme på Sørskogen. Her er det servering i helgene.

Fra Sørskogen går det to løyper videre til Sinober. Løype 669 går rett nordover fra stua og forbi Nordskogtjernet, mens løype 144 går nordover litt vestenfor den andre. De to løypene møtes litt før Sinober. Løype 142 går til Vennervann. Det går også løype fra Sørskogen til Vågedammen (løype 1111) og Sagtomta (løype 1555).Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
251 Lillomarka rundt fra Skytta Skytta Skytta 18.9
306 Opplyst langtur i Lillomarka Linderudkollen Linderudkollen 22.5
250 Rundtur fra Bjønndalen Bjønndalen Bjønndalen 14.7

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Bjønndalen