Lysløypa Bjønndalen - Skredderudtjern - Bjønndalen

Lengde: 5.8 km
Preppetype: Fristil
Siste preppetype: Fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Gjelleråsen IF
Ferdig preparert: 30.12.2021
Lysløype Lysløype

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en rundløype som starter og slutter ved Gjelleråsen IF sitt skianlegg i Bjønndalen. Det er en fin treningsløype med gode forhold for skøyting.

Første del av løypa går nordover gjennom lett terreng. I det første løypekrysset tar du til venstre, og nå begynner utfordringene i form av en halv kilometer med stigning. I neste kryss fortsetter du rett fram.

I kryss nummer tre skal du til venstre. Men det er også mulig å ta til høyre her. Da blir runden på tre kilometer (2,8 km kortere) - men du får bryne deg på en temmelig bratt bakke om du velger denne varianten (rundt 25 høydemeter stigning på under 200 meter).

Om du tar hele runden, fortsetter du altså mot venstre, mens du tar til høyre i neste kryss, som ligger vest for Skredderudtjern. Løype 780 går opp til Sørskogen - men du går videre mot øst - i nesten flatt terreng på nordsiden av vannet.

Etter 1,5 kilometer begynner det å gå nedover mot Slattum (løype 781). Her skal du svinge skarpt til høyre, opp bakken. Nå har du kurs tilbake mot utgangspunktet.

800 meter med stigning venter (ca. 40 høydemeter) - før det så går unna i behagelige nedoverbakker til Bjønndalen.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Bjønndalen