Bjerkebekk - Gaupesteinhytta

Løype nr: 803
Område: Sørmarka
Lengde: 4.6 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 16.03.2019

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter ved Bjerkebekk og går østover gjennom småkupert terreng. Etter 800 meter, ved sørenden av Langtjernet, går det en løype til høyre - ned til Granerud (løype 802).

Vår løype fortsetter rett fram, og etter et par kilometer er du framme i løypedelet ved Teigåsen - der du skal holde til høyre. På venstre side går det løype til Skeidarkollen (løype 805) og til Bråtan og Ytre Enebakk (løype 466).

Etter en liten nedoverbakke går det nå oppover en stund. Du kommer opp til Gaupestein, en kjempestor stein der det er mulig å søke ly om uværet skulle komme. Her er det også en "gjestebok" som man kan signere. Det er det fint å raste ved steinen, som er et populært turmål i Gaupesteinmarka.

Etter at steinen er passert, kommer du ned til et løypedele der du følger hovedsporet mot høyre. Litt opp - og så litt ned - og dermed er du framme ved Gaupesteinhytta. Her er det servering om søndagene i skisesongen.

Løype 949 går herfra til Vientjern, mens du har flere alternativer dersom du vil fortsette ned til Tyrihjellen - lysløypa, Mammaløypa og Pappaløypa. Du kan også komme dit via Breimosan (løype 940).Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km