Skeidarkollen - Bjerkebekk

Løype nr: 804
Område: Sørmarka
Lengde: 5.2 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 02.02.2019

Oversiktskart

Beskrivelse

Skeidarkollen er utgangspunktet for denne løypa. Kort tid etter start kommer du til en litt tøff, men kort oppoverbakke, og like etterpå er du framme ved riksvei 154. Den krysses ved Bjørnebråten. Etter en lang nedoverbakke, befinner du deg i løypedelet ved Skremma.

Her tar løype 805 til venstre mot Gaupestein og Gaupesteinhytta. Vår løype svinger til høyre, og fortsetter i lett terreng fram til Smerta, der Ski golfklubb holder til. Det går en kort avstikker til høyre - ned mot parkeringsplassen der.

Nå venter en ganske bratt oppoverbakke - den mest krevende på denne turen. Når du vel er oppe, går ferden videre i lett terreng over Breimåsan, der det er satt opp en minneplate for å markere hendelsene i denne delen av Gaupesteinmarka under andre verdenskrig. Den første slipplassen til Milorg-karene i området, var nettopp her på Breimåsan.

Du passerer krysset der løype 215 går til høyre mot Ski, og en halv kilometer senere, er du framme ved Bjerkebekk, som ligger inne i skogen på høyre side. Her er det bålplass, og fint å raste. Løype 802 fortsetter til Granerud, mens løype 803 går til Gaupestein og Gaupesteinhytta.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km