Storsand [Grønsand] - Myrvold - Øvre Lamyr - Stikkvannshytta

Løype nr: 902
Område: Hurummarka
Lengde: 5.0 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Hurum Turistforening
Ferdig preparert: 30.12.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter på Storsand-toppen, ved Grønsand gård. Parkering og startpunkt for løypa er ved golfbanen til høyre for låven.

Første del av løypa går i kanten av golfbanen og over et jorde. I enden av jordet går løypa over i skogsterreng, og fortsetter fram til Myrvold. Her går løypa til høyre.

Stigning i ca. 200 meter herfra, og deretter fint skogsterreng med flate partier (over Breidmosan) og enkelte små stigninger i ca. 2 km. Her ved Øvre Lamyr går løype 1356 mot Hvilestein og Sætre til høyre. Vår løype fortsetter med en liten utforbakke og et flatt parti fram til Stikkvannsveien. Her kan man også ta til høyre mot Hvilestein - i løype 1355.

Løypa går til venstre og følger veien fram til Stikkvannshytta. Slak stigning og flate partier. I krysset ved Stikkvann, like før hytta, møtes løype 890 og løype 891, som går til Østernmyra, og løype 892 til Aklangen. Alle løypene har forbindelse videre sydover gjennom Hurummarka - til Filtvet og Tofte. Fra Stikkvannshytta går løype 893 mot Semsporten og løype 806 mot Mørkvannet - og videre mot Sætre.

Det er også mulig å parkere ved Myrvold. Følg veien til venstre for låven på Grønsand, og fortsett i ca. 1 km. Her er det brøytet parkeringsplass. Gå gjennom bommen, og løypa går langs skogsbilveien ca. 200 meter innenfor bommen.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
364 Sørover gjennom Hurummarka Storsand Røedsgrinda 12.9

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Storsand