Berger idrettspark - To gård

Løype nr: 912
Område: Nesoddmarka
Lengde: 3.1 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Nesodden kommune
Ferdig preparert: 29.12.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en hyggelig tur fra utfartsparkeringen ved Berger idrettspark (Bergerbanen) til turmålet To gård. Denne løypa er blant de første som kjøres opp.

Det første stykket går løypa langs turveien mot sør. Dette er den gamle hovedveien mellom Berger og To. Landskapet er åpent, lyst og flatt og vi møter ofte andre turgåere - noen på ski, noen til fots.

Så krysser vi Grimsbekken og starter klatringen opp bakkene til Toveien. Der tar noen kanskje av seg skiene og spaserer asfalten opp til To gård.

Men vi vil oppleve naturen, så vi følger skiløypa videre inn i skogen mot sørvest. Dette er den gamle skogsveien inn til husmannsplassen Langemyr. Det er småkupert og lett å gå.

Etter 700 meter finner vi et sidespor mot høyre, og glir ned mot To gård. Duften av nystekte vafler driver over jordene og i snøfonnen foran det gamle hovedhuset står det fullt av store og små ski, for To gård er et populært turmål. Vi stamper av oss snøen,  stiger inn og blir møtt av et sprakende peisbål. Heldigvis har vi tatt med penger, for her selger de både vafler, kaffe og kanskje litt annet snop.

Fra To gård kan vi fortsette nordover i løype 929 mot Jegerhytta, eller ta av mot vest der vi finner løypenettet som går nord-sør langs hele Nesoddens vestside.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Berger idrettspark