Gulstad - Dalsmåsan - Måren

Løype nr: 918
Område: Nesoddmarka
Lengde: 5.2 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Nesodden kommune
Ferdig preparert: 22.02.2019

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter i løypekrysset ved Gulstad og er den nordligste enden av Frogns løypenett. Det er langt fra Drøbak til Gulstad, så scooteren rekker ikke alltid å kjøre hit. Men turen er populær, så det er vanligvis tråkket brukbart spor helt til du møter scooterløypa oppe ved Dalsmåsan.

Første etappe går opp til den gamle vikinggården Skuterud, en perle midt inne i marka. Brede jorder, verneverdige hus og gammelt eiketre som er nesten tusen år gammelt. Og selvfølgelig dyr av alle slag.

Lenger oppe passerer vi Garder-gårdene, krysser bilveien og følger jordene oppover til Dalsmåsan. Så er vi plutselig på høyfjellet. Sol i ansiktet, flate myrer og spredte furutrær. Frognmarkas venner har restaurert en gammel hytte, Mindas kafé, og den er vel verdt et besøk.

Nå har vi kommet inn på scooterløypa. Den tar oss sørvestover til Lindebråte, derfra over bilveien og via en krokete skogsløype fram til den gamle husmannsplassen på Måren.

Videre herfra kan du gå mot nordvest, i løype 1104 til Myklerud. Men du kan også fortsette sørover i Frogn, helt til Drøbak og Hvitsten. Første etappe er i så fall løype 1061 til Stubberudtjern.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km