Tjernsbråtan - Hokholtdammyra - Høybråten - Baltsrud - Totjernet

Løype nr: 922
Område: Nesoddmarka
Lengde: 9.3 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Nesodden kommune
Ferdig preparert: 08.02.2019

Oversiktskart

Beskrivelse

Fra Tjernsbråtan går det løyper i flere retninger. Vi skal nordover gjennom Midtløypa, som er en fin skogstur langs ryggen av Nesoddmarka. Vi følger skogsveien i nordøstlig retning, og finner løypekrysset der det er skiltet mot Hokholtdammyra.

Etter noen åpne flater krysser løypa over Midtveien, følger Arves vei over Tolvbjørnrudåsen og går ned bakkene til den gamle boplassen på Hokholtdammyra. Her peker det skilt i mange retninger, men vi følger skiltet som peker østover mot Høybråten, Kafé Olai og Baltsrud.

Snart er vi på vei opp bakkene mot Sefjell, og løypa dreier mot nord. Her oppe er det ikke folk hver dag, heller ikke løypemaskiner, så kanskje får du oppleve litt skogsløype av det gamle slaget.

Nesoddmarka er kanskje større enn du trodde? Nyt utsikten, stillheten og et par bratte bakker. Etter utforkjøringen kan du også nyte en kopp kaffe hos Kafé Olai på Høybråten, de har åpent når det er bra skiføre.

Midtløypa ender ved Kirkeveien, derfra krysser vi over til Baltsrudveien og følger den til venstre mot Baltsrud, der løype 928 tar av til Gaupefjell. Så fyker vi ned til løypekrysset ved Johnsrud, og tar til venstre.

Vi fortsetter oppover kneika mot vest, til løypekrysset ved Totjernet. Herfra går løype 914 videre mot nord, opp til Tomåsan og Jegerhytta. Løype 911 fører til To gård, mens løype 927 går i sørlig retning, til Gaupefjell og Fjell. Dette kan være første etappe tilbake mot Tjernsbråtan.

Tar vi til høyre på Johnsrudjordet, kan vi følge løype 910 til Bjønnesteinen.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
498 Tjernsbråtanrunden Hasle Hasle 20.3