Finnerud - Svartor - Grøttumsflaka - Rundmyr [Nordmarkskapellet]

Løype nr: 962
Område: Nordmarka syd
Lengde: 3.1 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 08.03.2019

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en gammel scooterløype som i 2012 kom til heder og verdighet igjen. I tillegg til å være en flott naturløype, er dette en rask måte å komme seg mellom Nordmarkskapellet, Finnerud og hovedløypenettet inn mot Tryvannstua.

Løypa starter ved Finnerud, krysser bilveien og kommer ut til løypekrysset på Motjernet. Der tar den til høyre (sydover) gjennom skogen før terrenget åpner seg ved nedkjøringen ved Svartor. På toppen av bakken er det god utsikt mot Tryvannstårnet.

Fortsettelsen er nå i sydøstlig retning oppover lia til Grøttumsflaka. Det blir flere gode utsiktsmuligheter mot Sørkedalen og åsene rundt. Etter 3 km kommer løypa opp på skogsbilveien syd for Rundmyr. Her er det preparert med stor maskin (løype 396).

Fra løypekrysset på Rundmyr, like syd for Nordmarkskapellet, kan du fortsette rett innover forbi kapellet og Studenterhytta - og over Glåmene til Kikut (løype 234).

Du kan også ta høyre på Rundmyr - i løype løype 1229 til Langmyr - og derfra legge kursen mot Kobberhaughytta, Appelsinhaugene og Kikut (løype 119), eller gå mot Østre Aurtjern (løype 275), der det er forbindelse til bl.a. Ullevålseter. Løype 362 ender på rasteplassen ved Skjennungen. Derfra er det flere løyper å velge mellom.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km