Vientjern - Gørjetjern - Gaupesteinhytta

Løype nr: 987
Område: Sørmarka
Lengde: 4.7 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 04.02.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter ved Vientjern. Hit kan du bl.a. komme i løype 801 fra Granerud, løype 806 fra Skotbu og løype 941 fra Tomter idrettspark.

Løypa starter med noen hundre meter i jevn stigning. I dette området kan det i perioder pågå transport av tømmer på veien. En drøy kilometer fra start kommer du fram til et løypekryss. Her tar løype 949 mot høyre - til Gaupesteinhytta via Breimosan.

Her går du rett fram, innover langs Gørjetjern. I neste løypekryss skal du ta til høyre. Løypa som tar av mot venstre her, går til Bjerkebekk (løype 803). Snart er du framme i løypedelet ved Teigåsen - der du skal holde til høyre. På venstre side går det løype til Skeidarkollen (løype 805) og til Bråtan og Ytre Enebakk (løype 466).

Etter en liten nedoverbakke går det nå oppover en stund. Du kommer opp til Gaupestein, en kjempestor stein der det er mulig å søke ly om uværet skulle komme. Her er det også en "gjestebok" som man kan signere. Det er det fint å raste ved steinen, som er et populært turmål i Gaupesteinmarka.

Etter at steinen er passert, kommer du ned til et løypedele der du følger hovedsporet mot høyre. Litt opp - og så litt ned - og dermed er du framme ved Gaupesteinhytta. Her er det servering om søndagene i skisesongen.

Skal du tilbake til utgangspunktet nå, kan løype 949 være et fint alterativ. Som allerede nevnt, går denne løypa via Breimosan. Skal du derimot fortsette ned til Tyrihjellen har du flere alternativer å velge mellom - lysløypa, Mammaløypa og Pappaløypa. Du kan også komme dit via Breimosan (løype 940).Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km