Skiturer på tampen

Noen steder varer skisesongen ekstra lenge. Vestmarka er et av områdene som gjerne har løyper til langt utpå våren. Oppe på Vardalsåsen, i grenseland mellom Gjøvik, Vestre Toten og Søndre Land, er det også mulig å glede seg over en lang sesong.

Her presenterer vi de 12 nyeste forslagene til skiturer i Markadatabasen. De fleste av dem går i disse traktene. Men du finner også et par forslag fra andre områder, ved Løvlia på Krokskogen og Sandbakken i Østmarka. I sistnevnte område har det vært dårlig med skiføre i årets sesong, men vi får håpe på bedre forhold et annet år.

Blant andre steder med lang skisesong, er Ringkollen, Mylla, Svartbekken, Brovoll, Nordåsen, Hurdal, Lygna, Totenåsen, Gjøvikmarka, Snertingdal og Biriåsen. I Markadatabasen finner du hele 179 forslag til skiturer. Hele oversikten, område for område, ser du her. Noen turer går gjennom flere områder. De er opplistet under det områder der startstedet ligger. Sjekk gjerne føremeldingen før du drar, på nett eller i iMarka-appen på mobil.

Vestmarka

Krokskogen - Hole

Østmarka

Gjøvik, Toten og Land

God skitur!


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

Ut på tur - eldre nyheter

19 Nov 2019

En nostalgitur langs Myllselva til spor etter gamle industrianlegg

Av Odd Tore Saugerud | Ut på tur

I dag er vel området rundt Mylla best kjent for gode skimuligheter og innfartsportene Mylla dam og Svartbekken. Men rundt århundreskiftet 1800/1900 var det i tillegg til skogsdriften en betydelig industriaktivitet langs Myllselva med elva som drivkraft og skogen som råstoffkilde. Storflommen i 1908 ødela mange av demningene i elva, men de ble bygget opp igjen. Det er derfor fortsatt mange spor etter denne tiden som er synlige i dag når det er barmark, noen av dem også fra skiløypene vinterstid.

29 Sep 2019

15 år med nye sykkelruter og turforslag

Av Redaksjonen | Ut på tur

Hver sesong siden 2004 har Skiforeningen presentert nye sykkeltraseer og turforslag i Markadatabasen. Denne sesongen kan du velge blant 12 turforslag og 20 sykkelruter i 7 områder. Flesteparten av de nye finner du i Holebygda.

25 Mai 2019

Bedre sesong enn gjennomsnittet for de siste årene

Av Redaksjonen | Ut på tur

Vinteren i fjor var en rekordvinter, mens denne kanskje var en del bedre enn gjennomsnittet de siste årene. Markadatabasen har detaljene som skal til for å sammenlikne.