I Markadatabasen finner du nyttig informasjon om en rekke steder innenfor områdene som dekkes av Markadatabasen. De fleste stedene har bilder og værmelding (fra yr.no) tilknyttet, og hvis stedene er start- eller sluttsted for løyper, sykkelruter eller turer, vil du også se denne informasjonen.

Søk etter steder
Vis sted nummer

Totenåsen

Totenåsen er et velkjent og populært turområde helt sørøst på Toten. Fra det flate og åpne landskapet ved Einafjorden stiger terrenget østover - helt opp til over 800 meters høyde. Det veksler mellom myke, skogkledde åser og bratte lier som kan utfordre enhver syklist, skiløper eller turgåer. Torsæterkampen, med sine 841 moh., er Totenåsens høyeste punkt.

Området kalles ofte "Oslos nærmeste villmark". Det er et eldorado for turinteresserte. Her kan man gå på ski i 820 meters høyde. Man kan sykle mil etter mil på det store nettet av skogsbilveier og man kan gå timevis på fottur uten å treffe et eneste menneske. Her kan man utvilsomt få "alene i villmarka-følelsen".

Totenåsen er kjent for stabilt og godt skiføre, og et meget variert og omfattende nett av løyper. Utenom skisesongen preges området av beitedrift og mange fine fiskevann. Totenåsstien (blåmerket) mellom Lygna og Totenvika krysser åsen.

Den selvbetjente DNT-hytta Vesterås byr på overnatting, mens Torsætra er et tradisjonsrikt serveringssted som har åpent hele året. Rausteinshytta har åpent i skisesongen. Både Torsætra og Vesterås har i tidligere tider vært brukt som hvile- og overnattingssted for skogsarbeidere ("kvilestelle").

Størstedelen av Totenåsen ligger i Østre Toten kommune.

Les mer om Markadatabasen.

Steder - Totenåsen: Innfallsporter
Nr Navn Type Bilder Moh.
Totenåsen vest
Beskrivelse kommer
1745 Hakksvea Innfallsport (parkering) 528
1744 KK-plassen Innfallsport (parkering) 350
1608 Lund Innfallsport (parkering) 391
Totenåsen øst
Beskrivelse kommer
2140 Borgen Innfallsport (parkering) 475
1354 Lena Innfallsport (parkering) 229
1743 Lensbygdaplassen Innfallsport (parkering) 400
1565 Oksbakken Innfallsport (parkering) 650
1614 Skreia Innfallsport (parkering) 160
1685 Steintjennet Innfallsport (parkering) 599
1742 Toppenplassen Innfallsport (parkering) 341

10 steder vist.