I Markadatabasen finner du nyttig informasjon om en rekke steder innenfor områdene som dekkes av Markadatabasen. De fleste stedene har bilder og værmelding (fra yr.no) tilknyttet, og hvis stedene er start- eller sluttsted for løyper, sykkelruter eller turer, vil du også se denne informasjonen.

Søk etter steder
Vis sted nummer

Sørmarka

Skiføret i Sørmarka er ikke så stabilt som i nordligere deler av Marka, og det skyldes blant annet at ingen steder her rager mer enn 300 m.o.h. Det er kun Mjærskogkollen i Gaupesteinmarka (i Enebakk kommune) som når denne høyden. Men i gode vintre er det flotte forhold også i Sørmarka med lengre perioder med godt skiføre. Kommer det først sne, så skal det ikke mange centimetrene til før en kan spenne på seg skiene.

Nøstvedtmarka er et lite, men fint turterreng i området mellom Ski og Gjersjøen. Det er varierte løyper som ofte går på traktorveier. Gjennom marka går den historiske Fredrikshaldske hovedvei som inntil 1870 var vei mellom Christiania og Svinesund. På Stuene, der det er servering i helgene, lå den tidligere sagagården Såd. Nord i Nøstvedtmarka er det meget god utsikt.

Les mer om Markadatabasen.

Steder - Sørmarka: Markastuer
Nr Navn Type Bilder Moh.
Lyseren - Mjær
Beskrivelse kommer
1973 Skimtefjellhytta Stue, hytte (andre) 221
Gaupesteinmarka
Beskrivelse kommer
302 Bjerkebekk Stue, hytte (andre) 209
337 Bråtan Stue, hytte (andre) 153
336 Gaupesteinhytta Stue, hytte (andre) 213
Drøbak - Frogn
Beskrivelse kommer
1823 Solheim grendehus Stue, hytte (andre) 110
Ski - Langhus
Beskrivelse kommer
287 Skeidarkollen Stue, hytte (andre) 155
301 Sterkerud Stue, hytte (andre) 170
355 Stuene Stue, hytte (andre) 119
Oppegård - Vevelstad
Beskrivelse kommer
286 Stallerud Stue, hytte (andre) 144

9 steder vist.