#69: Mæhlumsetra

Moh.: 585 m

Oppslagstavle

Fremme ved Mæhlumsetra

Ingen åpningstider registrert for i dag.

Mæhlumsætra er stengt inntil videre. Velkommen tilbake seinere!

  • Bestyrere/hytteverter: DNT Gjøvik og Omegn
  • E-post: ninazico@online.no
  • Telefon: Nina Sveen - 951 73 199
  • Servering
  • Overnatting
  • Egen hjemmeside

Oversiktskart - Mæhlumsetra

Beskrivelse

Mæhlumsetra ligger langs Jotunheimstien på Vardalsåsen, 6 km i luftlinje vest for Raufoss. Den drives av DNT Gjøvik og Omegn som ubetjent hytte med fem sengeplasser. I vinterhalvåret er det vanligvis enkel servering på søndager mellom 11 og 15 (sjekk åpningstidene).

Hytta eies av Vestre Toten Jeger - og Fiskerforening og er et yndet rastested både sommer og vinter. DNT Gjøvik og Omegn har inngått samarbeid med VTJF om drift av stedet. Hytta er låst med DNT-nøkkel. DNT Gjøvik og Omegn har hatt en solid dugnadsinnsats og pusset opp innvendig, boret etter vann og bygget nytt uthus med utedo og lagring av ved.

Mæhlumsetra er opprinnelig seter for garden Mæhlum i Vardal, men har også vært seter for garder i Land. Ifølge et gammelt sagn skal det en gang ha stått et slag på Mælomsetermyrene mellom Vardalskongen og Landskongen. Vardalskongen falt her. Han og flere falne ble begravet øverst på setervollen. Med litt fantasi kan en fortsatt se flere av disse gravene som forhøyninger i terrenget.

Ankomst

Raskeste atkomst er fra sørenden av Skumsjøen nordøst for hytta langs blåmerket rute på stengt bomvei og sti, ca. 1 time inn til hytta. Vinterstid ligger hytta rett i løypenettet på åsen mellom Toten og Land.Edit

Bilder

Løyper, ruter og turer tilknyttet Mæhlumsetra