#1360: Feiring

Moh.: 205 m
Steder i nærheten [ Høgdevegen ]

Oversiktskart - Feiring

Beskrivelse

Feiring ligger på vestsiden av Mjøsa, helt nord i Akershus fylke. Feiring ble 1. januar 1870 skilt ut fra Hurdal som egen kommune og seinere slått sammen med Eidsvoll kommune den 1. januar 1964. Fv33 mellom Minnesund og Østre Toten, som går gjennom Feiring, ble bygd i 1890-årene.

På 1600-tallet ble det drevet omkring 20 kobbergruver nord og nordvest for kirka, med smeltehytte ved Flesvikelva. Carsten Anker drev i perioden 1806 til 1818 Feiring jernverk ved Skreikampen. Feiring jernverk er et av de best bevarte jernverksområdene i Norge fra tiden etter den industrielle revolusjonen. Hustuftene har stått nesten helt urørt frem til i dag. Jernverkstuftene og restene etter masovnen er blitt restaurert, og Eidsvoll historielag har satt opp informasjonstavler på verksområdet. De senere årene er det årlig satt opp et historisk teaterstykke på verksområdet. «Jernverkshelga» arrangeres hvert år den første helga i august.

Feiring har rike muligheter for friluftsliv sommer som vinter. Mjøsa tilbyr bading og fiske, mens Feiringåsen og skogene rundt Feiring har både skiløyper og sykkelruter å by, begge deler presentert i Markadatabasen.Edit

Bilder

Løyper, ruter og turer tilknyttet Feiring